Co hledali v říjnu Plzeňáci na netu? Karla Gotta i Deep Purple

Říjen se již tradičně nese ve znamení změny času. To, že si můžeme o hodinu déle pospat, je věc příjemná, nicméně brzká tma a časté sychravé počasí omezí venkovní aktivity na minimum, takže řada lidí zůstává doma u televize a vyhledává si detaily o pořadech a známých tvářích na internetu.

Říjnový Seznam skokanů českého internetu je toho důkazem a televizní stopa se táhne jako červená nit napříč kategoriemi. Oslovuje zejména veřejnoprávní šlágr StarDance, reality vaření Prostřeno! a televizní sport. Do ohniska ostrého zájmu se v uplynulém měsíci dostala i národní pěvecká ikona Karel Gott, tentokrát však ne v souvislosti s hudbou, ale s vážným zdravotním stavem.

 Lišila se nějak témata skokanů v Plzeňském kraji?

I když je kauza plzeňské právnické fakulty a pochybných titulů už dávno minulostí, stále zřejmě v regionu rezonuje. Jak jinak si vysvětlit, že první místo patří serveru Justice.cz. Kromě právníků je Plzeň i líhní opravdových rockerů, které zaujal říjnový koncert Deep Purple, pořádaný v rámci programu Evropského hlavního města kultury, jímž se západočeská metropole pro letošek stala. Zájem o fotbalové zápasy je pak v tomto kraji samozřejmostí. Kompletní seznam všech plzeňských skokanů najdete na  http://skokani.seznam.cz/#plzensky.

 Jaká témata byla hitem v říjnu?

Opožděná hokejová horečka. Tak by se dal shrnout hlavní zájem uživatelů napříč regiony. Fakt, že Extraliga začala už v září, nikomu nevadil. Místní hokejové kluby se dostaly na špici v šesti krajích. Tuzemské uživatele internetu ale zajímaly i ostatní sporty a poté i to, kde vezmou na případné lístky. Jejich vyhledávací cesta totiž často vedla i do elektronického bankovnictví.


Štítky: seznam.czříjen