DinoPark se připojuje k zoo. Složky IZS přivítá za symbolickou korunu

DinoPark v Plzni se připojuje k plzeňské zoo a od 19. července nabídne zástupcům IZS z Plzeňského kraje zvýhodněné vstupné za symbolickou 1 korunu.

Na formě poděkování záchranářům, policistům, hasičům, strážníkům a dalším složkám se domluvili primátor města Plzně Roman Zarzycký s majitelem DinoParku Jiřím Machálkem.

Symbolické vstupné platí už od 1. července do 30. září v plzeňské zoologické a botanické zahradě. Nyní se k akci, která se koná pod záštitou primátora, připojuje také DinoPark. Zástupci složek IZS budou moci navštívit DinoPark rovněž za symbolické vstupné 1 Kč.

„Mám radost, že se DinoPark připojil k plzeňské zoo, a společně tak můžeme poděkovat složkám IZS za jejich obětavou práci. Jirku Machálka znám čtvrt století a osobně si kroku od něho velmi vážím. Mám radost, že síť parků s obřími modely dinosaurů z Plzně rozšiřuje do celé Evropy. Naše společné poděkování složkám IZS vnímám jako potvrzení dlouhodobého partnerství,“ řekl primátor města Plzně Roman Zarzycký.

Pro akci platí stejná pravidla jako v případě plzeňské zoologické zahrady. Zvýhodněné vstupné je určeno pro jeden vstup jednotlivce nebo celé rodiny, maximálně však dvou dospělých a tří dětí, kdy každý člen na pokladně zaplatí jednu korunu. Pokud návštěvníci zvolí vstupné do zoo i DinoParku, pak za jednu osobu zaplatí celkem dvě koruny.

„Moc rádi jsme se připojili k iniciativě plzeňského primátora a plzeňské zoologické zahrady. Společně tak můžeme poděkovat členům IZS, kteří nehledě na čas a dobu pomáhají zachraňovat životy a udržovat veřejný pořádek. Byť jsme soukromý subjekt, jedná se o akci a partnerství, které nám dávají velký smysl,“ uvádí Jiří Machálek. 

Příslušnost k uvedeným složkám IZS je nutno prokázat při vstupu služebním průkazem či služebním odznakem nebo členským průkazem. Do DinoParku lze vstoupit buď vstupem z ulice Nad ZOO nebo hlavní pokladnou zoo – v tomto případě je však nutné zakoupit rovněž vstupenku do samotné zoologické zahrady.