Jarní sezona začíná, Trojka čistí po zimě všechna hřiště

Krásnější, ale hlavně bezpečnější budou herní prvky po důkladném vyčištění. Stejně jako každý rok, také letos na jaře nechává třetí městský obvod vyčistit všechna dětská hřiště na svém území, a to včetně těch, která se nacházejí v areálech mateřských škol.

Trojka se stará celkem o zhruba devadesátku hřišť a pískovišť. A každé z nich je třeba před jarní sezónou vyčistit, aby byla zaručená bezpečnost pro všechny malé obyvatele obvodu, kteří si na nich hrají.

Centrální obvod využívá k čištění páru o teplotě 90 stupňů, která odstraní z atrakcí a laviček nečistoty jako je špína, lišejník nebo grafity, ale současně herní prvky termálně vydezinfikuje. Čištění probíhá pomocí vroucí vody a páry pod tlakem v rozmezí 70 až 180 barů, při kterém se nepoužívá žádná chemická látka.

„Nezapomínáme ani na hřiště v areálech našich mateřských škol. I ta pravidelně prochází důkladným úklidem a čištěním. U všech herních prvků se také pravidelně kontroluje jejich technický stav, abychom pro děti zajistili bezpečné a čisté prostředí,“ vysvětluje 1. místostarosta MO Plzeň 3 Pavel Šrámek.

Všechna hřiště také prochází pravidelnou kontrolou, která se provádí i pomocí detektoru kovů. Pracovníci zde často nacházejí například víčka od nápojů, baterie, zbytky hraček a pomocí detektorů třeba dráty, šrouby nebo hřebíky. 

„Bezpečnost dětí je pro nás totiž hlavní prioritou. Speciálně vyškolený pracovník každé hřiště jednou týdně zkontroluje pomocí detektoru kovů, i to, zda jsou všechny herní prvky v pořádku,“ dodává starosta David Procházka.