Karlovy Vary: Hřbitovy jsou na nadcházející Svátek zesnulých připravené

Prodloužená provozní doba, shrabané listí a zvýšený dohled policistů a městských strážníků. Karlovarské hřbitovy jsou připraveny na zvýšenou návštěvnost, která souvisí s nadcházejícími „dušičkami“ neboli Svátkem zesnulých. Na kontrolu centrálního hřbitova v městské čtvrti Drahovice vyrazila dnes i primátorka města Andrea Pfeffer Ferklová (ANO).

Od poloviny listopadu bude tedy městu umožněno část komunálního odpadu likvidovat v plzeňské spalovně ZEVO. Do konce roku se má do spalovny odvézt prvních 240 tu„Myslím si, že naše hřbitovy jsou uklizené celoročně a proto se nemusela přijímat žádná zvláštní opatření. Ta souvisí pouze s policisty a strážníky, kteří budou v následujících dnech hřbitovy častěji kontrolovat,“ říká primátorka, která děkuje správcům, že přizpůsobí otvírací hodiny potřebám veřejnosti.

Jak centrální hřbitov v Drahovicích, tak i kolumbárium na Růžovém vrchu bude otevřeno denně do 20 hodin, a to až do pátku příštího týdne. Poté se otvírací doba změní a otevřeno bude pouze od 7 do 17 hodin, neboť nastává zimní období.

Správa lázeňských lesů a parků zahájila prodej dušičkových věnců, které si lidé mohou do 3. listopadu koupit v Zahradě seniorů v Drahovicích, a to každý všední den od 13 do 17 hodin. V plánu je i znovuotevření stánku se svíčkami na Růžovém vrchu, ale to se letos nestihne.

„Chtěla bych požádat návštěvníky hřbitovů, aby k sobě byli ohleduplní, udržovali pořádek nejen na hřbitově, ale i v jeho okolí a parkovali pouze na místech k tomu určených,“ dodala primátorka Karlových Varů.n odpadu.

Zdroj: Magistrát města Karlovy Vary