Karlovy Vary: Muže zkopal do bezvědomí

Těžkého ublížení na zdraví se dopustil v dubnu 45letý muž z Karlových Varů. Ten měl v polovině dubna v odpoledních hodinách na ulici Západní v místě bydliště fyzicky napadnout po slovní rozepři 49letého muže.

Toho měl nejprve udeřit pěstí do obličeje, čímž poškozený upadl na zem a i zde v útoku pokračoval. Opakovaně muže kopal do hlavy, až úplně ztratil vědomí. Poté útoku zanechal a z místa utekl pryč. Poškozenému způsobil zranění, které si vyžádalo několika týdenní pracovní léčení a i v současné době je omezen v obvyklém způsobu života.

Kriminalisté po prověřování celé události zahájili trestní stíhání 45letého muže, kterého obvinili ze spáchání zločinu těžké ublížení na zdraví v jednočinném souběhu s přečinem výtržnictví a také přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí.

Obviněný muž začátkem dubna nenastoupil bez závažného důvodu výkon trestu odnětí svobody, který mu byl uložen rozsudkem Okresního soudu v Karlových Varech. Do výkonu trestu odnětí svobody byl policisty převezen následující den po útoku.

V případě prokázání viny mu tak hrozí trest odnětí svobody na tři roky až deset let.

nprap. Bc. Zuzana Týřová