Karlovy Vary: Policie řeší krádež botiček

Název příspěvku sice nabízí řešení přestupku na úseku majetku v podobě krádeže dětských bot, ale ve skutečnosti se jedná o krádeže technického prostředku k zabránění odjezdu vozidla neboli tzv. botičky.

Městská policie již v loňském roce výrazně omezila využívání tohoto prostředku, který nahradila tištěnými výzvami. Počet botiček tak loni zaznamenal výrazný propad na 550 / rok. Ani to však nemusí zákonitě znamenat, že by se nenašel někdo, kdo se pokusí zařízení násilně sundat a dokonce jej ukrást.

Dva případy během víkendu je ovšem unikát v celé historii MP.

Nejprve v sobotu 23. února zjistila hlídka krátce před polednem vozidlo parkující na Varšavské ulici bez zaplaceného poplatku. Při kontrole lokality v 15:20 hodin si hlídka všimla, že vozidlo ani blokovací zařízení již nejsou na místě. Druhý případ se odehrál v neděli 24. února v lázeňském území, kde strážnici využili botičku u vozidla parkujícího v lokalitě bez povolení a navíc v místě zákazu. Po dvou půl hodinách se opakovala situace z předešlého dne, vozidlo i technické zařízení zmizelo. Bez zajímavosti není, že řidiči nerespektující dopravní předpisy jsou s největší pravděpodobností cizinci.

Případy krádeže se nyní zabývá Policie ČR.


Zdroj: MP Karlovy Vary