Knihovna města Plzně získá příspěvek na rukodělné kurzy pro ukrajinské uprchlíky

Knihovna města Plzně obdrží příspěvek ve výši téměř 100 tisíc korun od Nadace VIA na projekt s názvem Rukodělné kurzy v knihovně z programu Z Ukrajiny mezi nás. S přijetím nadačního příspěvku pro knihovnu souhlasila Rada města Plzně.

Nadace VIA v rámci programu Z Ukrajiny mezi nás umožňuje podávat žádosti o nadační příspěvky. Cílem programu je podpora ukrajinských uprchlíků v začleňování do české společnosti, snižování napětí mezi nově příchozími a místními obyvateli, zlepšování jazykové vybavenosti, apod.

„Nadační příspěvek ve výši 99,8 tisíc korun bude využit na projekt Rukodělné kurzy v knihovně, na přípravu a pořádání volnočasových, vzdělávacích a integračních aktivit zaměřených na příchozí z Ukrajiny, a zejména na nákup materiálu a úhradu honorářů lektorkám a koordinátorkám kurzu. Obsahem kurzu jsou základy rukodělných technik, tedy háčkování, pletení, šití. V rámci programu se ale uskuteční i workshopy či výlet,“ přiblížila Eliška Bartáková, radní pro oblast kultury a památkové péče. Projekt probíhá od 20. října 2023 do 31. března 2024.