Kolem policistů projel téměř dvoustovkou

Policisté zadrželi řidiče Audi Q8 na dálnici D35, který projel kolem nich rychlostí 199 km/h. Mluvčí police Marie Šafářová uvedla, že osmatřicetiletý řidič neprojevil známky opilosti. Přesto mu byl odebrán řidičský průkaz a musel zaplatit kauci 25 000 Kč.

V pondělí 4. března odpoledne byli svědky šokujícího případu policisté z dálničního oddělení Kocourovec na dálnici D35 ve směru od Olomouce na Ostravu. Jejich pozornost upoutalo vozidlo Audi Q8, které projetím kolem nich dosáhlo rychlosti 199 km/h. Následně provedli zásah a začali situaci vyřešit.

Policejní mluvčí Marie Šafářová se ke zvláštnímu incidentu vyjádřila takto: 'Na zhruba 279. kilometru kolem nich projelo rychlostí 199 km/h vozidlo Audi Q8, které upoutalo pozornost policistů. Vydali se za ním, zastavili ho a podrobili silniční kontrole.'

Při kontrole zjistili, že osmatřicetiletý řidič neprojevil známky opilosti, když se u něj provedla dechová zkouška a výsledek byl negativní. Avšak díky jeho nezodpovědné jízdě byl řidičovi odebrán řidičský průkaz a musel na místě zaplatit kauci ve výši pětadvacet tisíc korun.