Kraslice: Fotbalisté získají nové zázemí, začíná se tribunou

Kraslický fotbalový klub získává po dlouhých letech důstojné zázemí, které má zlepšit podmínky pro sportovce, ale také návštěvníky. První viditelnou změnou je právě dokončovaná rekonstrukce tribuny, která je součástí velkého projektu za zhruba 17 milionů korun.

„V rámci první fáze obnovy fotbalového areálu probíhá rekonstrukce původní tribuny, která svým technickým a vizuálním stavem již nevyhovovala potřebám klubu a jeho návštěvníků. Výsledkem této investiční akce bude moderní stavba na níž v další etapě naváže výstavba dlouho očekávaných kabin a zázemí pro naše fotbalisty,“ uvedl starosta Kraslic Jan Šimek.

Stavbě nového zázemí fotbalistů SK Kraslice předejde demolice objektů skladů a bufetu, která bude provedena v následujících týdnech. Nový objekt včetně vstupu projekt situuje do jižní části sportoviště. Má sloužit jako základ celého fotbalového areálu, a to jak pro sportovce, rozhodčí, tak i návštěvníky. Součástí této etapy se připravuje i celková přeměna okolí fotbalového hřiště, kdy dojde ke kompletnímu odstranění stávajícího oplocení.

„Naším cílem je, aby při příjezdu do Kraslic návštěvník viděl krásné sportoviště a ne nevzhledný plot z vlnitého plechu připomínající kasárny,“ podotkl místostarosta města Filip Beneš. 

Vybavení hřiště doplní zcela nové osvětlení a ozvučení. Práce mají být ukončeny v příštím roce. Poslední etapu završí likvidace původních nevyhovujících kabin na severní straně.