Kraslice: Na strážníky nově vznikající Městské policie čeká řada benefitů

Přípravy na zřízení vlastní Městské policie v Kraslicích pokračují. Výběrové řízení na strážníky stále probíhá a kromě hlavního náborového příspěvku 50 tisíc korun nabízí zájemcům další benefity.

„Hlavním předpokladem pro úspěšné zařazení mezi nové strážníky pro Kraslice, kromě splnění zákonných podmínek jakou je například bezúhonnost, je také chuť uchazeče pracovat na zlepšování pořádku a bezpečnosti ve městě. Náročnou činnost se snažíme kompenzovat řadou výhod, především formou příplatků a nezanedbatelný je také fakt, že složka vzniká takzvaně na zelené louce a vy můžete být při tom,“ popsal nově zvolený velitel Městské policie Miroslav Dörfler.

Obecně závaznou vyhlášku o zřízení Městské policie schválilo kraslické Zastupitelstvo na konci loňského roku. Velitele doplní čtveřice strážníků. Služebnu město zřizuje ve svém objektu v Dukelské ulici 1855 v prvním patře. 

„Zastupitelé uvolnili na zřízení, vybavení a provoz Městské policie z rozpočtu na tento rok pět milionů korun. Nová složka se bude soustředit na zvýšení pocitu bezpečí obyvatel města, řešení problémů s rušením nočního klidu, ale zabývat se musí také černými skládkami či autovraky. Nedílnou součástí bude i preventivní činnost. Zkušenosti budou strážníci získávat mimo jiné ve spolupráci s ostatními Městskými policiemi v regionu,“ dodal starosta Kraslic Jan Šimek. 

Do budoucna by mohli k Městské policii přibýt i asistenti prevence kriminality. Svou Městskou policií disponuje v regionu již více než 10 měst, nově vzniká například v Lokti. Finanční podporu 300 tisíc korun kraslické Městské policii schválil také Karlovarský kraj. Podmínky pro uchazeče na pozici strážníka najdete na stránkách města. 

Odkaz na výběrové řízení:

https://www.kraslice.cz/urad/volna-pracovni-mista-kariera-na-mestskem-uradu-kraslice/vyberove-rizeni-na-pozici-straznika-mestske-policie-kraslice-2369cs.html