Lužánky se vozí po Brně ve dvou tramvajích

Brňané to v novém školním roce s Lužánkami rozjedou nejen v kroužcích, ale také ve dvou tramvajích. Takzvané galerijní tramvaje zdobí výstavy fotografií. Jedna prezentuje aktivity Střediska volného času Lužánky. Druhá představuje fotografie z projektu Schovala jsem se za list. Lužáneckou jízdu si zájemci užijí na několika linkách až do konce září.

Víte, že Lužánky provozují Polybus, tedy pojízdný polytechnický kabinet? Že můžete navštěvovat akrobatické kroužky v cirkusu, vyrazit na minigolf nebo do lanového centra? A že součástí Lužánek je síť miniškolek, školka, e-shop s tvořivými balíčky nebo mobilní aplikace s interaktivními trasami? O největším a nejstarším volnočasovém středisku se dočtete při cestě speciální tramvají. Jak ji poznáte? Snadno. Po bocích má lužánecké bannery, její číslo je 1653 a pofrčí na běžných linkách. 

„Začátek školního roku je v Lužánkách ve znamení přihlašování na kroužky pro děti, dospělé a seniory na jedenácti místech v Brně okolí. Výstava může pomoci při výběru,” zmínila PR manažerka SVČ Lužánky Kristýna Kolibová.

Letošní druhá výstava v galerijní tramvaji s číslem 1628 pochází z lužáneckého oddělení Výtvarka na Lidické. Představuje fotografie z projektu Schovala jsem se za list. 

„Cestující si mohou prohlédnout barevné snímky s vyobrazením domova od klientů stacionáře Schodová Gaudium, tedy od mentálně handicapovaných lidí, a černobílé od renomovaného fotografa prof. Jindřicha Štreita, zachycující také domácí prostředí a příběhy, které se odehrály před třiceti lety,” popsala organizátorka výstavy a lužánecká lektorka Ilona Kulíková. Trasy obou tramvají můžete sledovat na webových stránkách.