Mariánské Lázně: Škola Jih slaví 100 let

Ve dnech 12. 6.–17. 6. 2023 si škola Jih připomene významné výročí – 100 let od založení první české školy v Mariánských Lázních. Příprava oslav probíhala po celý školní rok. Do příprav byli zapojeni všichni zaměstnanci školy včetně žáků.

Ve dnech 12. 06. – 14. 06. oslaví stoleté výročí žáci, pro které si připravili program vyučující a Žákovský parlament. Oslavu pro žáky školy zakončí pro 1. stupeň dětský karneval, pro 2. stupeň sportovní den.

15.06. 2023 je pro rodiče v sále školy připravena Akademie žáků 1. – 5. tříd.

V pátek 16. 06. a v sobotu 17. 06. bude škola otevřena pro veřejnost. V rámci oslav pro veřejnost proběhnou různé doprovodné akce – výstava žákovských prací, jarmark, výstava zaměřená na historii školy ve filmech a prezentacích a výstava společných fotografií pedagogického sboru. 

Návštěvníky oslav čeká rovněž bohatý hudební program. Můžete se těšit na vystoupení mažoretek „Kopretinky z Jihu“, pěvecký sbor „Mláďata z Jihu“, skupinu „Kouzelná třída“ nebo pěvecký sbor ukrajinských žáků. 

Pro veřejnost i absolventy školy bude ve školní jídelně otevřena kavárnička, kde si návštěvníci mohou u kávy zavzpomínat na školní léta.