Nejvíce emotivní pro mě byla slepecká masáž, říká cestoval Lubomír Novohradský

Nevidomé masáže zajišťuje ve Vietnamu asociace pro nevidomé lidi, sirotky a chudé děti, jimž rodiče nemohou zajistit životní potřeby.

Máte cestovatelského ducha a lákají vás asijské země? Toužíte na cestách krom dobrodružství zažít neobyčejný zážitek plný pořádného relaxu a pomoci v jednom? Cestovatel Lubomír Novohradský na svém blogu radí, kam na cestách zavítat. Autentičnost a atmosféru při cestování napříč různými zeměmi potrhují i jeho videa z cest.

Lubomír vylíčil ve svém blogu právě jeden z nejsilnějších zážitků, kterým byla slepecká masáž. „Cestujete-li přes Hue Vietnam, musíte okusit slepeckou masáž! Jedná se o nejvíce zajímavé místo v celém městě.“ Sám vyzkoušel masáž celého těla a baňkovou masáž, která mu podle jeho slov velmi pomohla a stála jen hubičku. O svém zážitku natočil i video, v němž popisuje i jaké druhy masáží nevidomí lidé nabízejí.


Proč se nechat namasírovat právě zde?

„Věděl jsem, že pomůžu svému tělu i druhým lidem, protože ty peníze putují na dobrou věc. Masážní centrum už za dobu svého působení proplatilo přes 2,8 tisíc operací očí“.

I vy můžete finančně podpořit děti v Asociaci nevidomých v provincii Hue

Financování chirurgických zákroků nebo vzdělání místních nevidomých dětí by bez finanční podpory nebylo možné. Tvrdá práce místních masérů financuje tak náročné zákroky pouze částečně a ať už jste odkudkoliv, můžete pomoct i vy, ať už návštěvou nebo drobným finančním darem. V případě zájmu kontaktujte vedení centra na emailu: hoinguoimu.thuathienhue@gmail.com nebo si přečtěte podrobné informace na webu.

Nejvíce mě překvapilo, jak jsou místní lidé šťastní a vzdělaní

„Spousta lidí navzdory svému handicapu zůstává plná života. Jsou šťastní a spokojí se smálem. Místo honby za vyššími cíli hledají smysl a prožitek v každodenním životě. To bylo milé překvapení.. Na místo jsem zamířil dvakrát a určitě ho doporučuji jako místo, které stojí za návštěvu."