Nová mezikrajská linka Litoměřice – Praha začne jezdit 2. září

Nová linka z Litoměřic do Prahy ke stanici metra C v Letňanech s číslem 413 vyjede díky dohodě Ústeckého i Středočeského kraje poprvé již 2. září.

Nová linka 413 bude jezdit každý den, v ranní špičce pojede cca po půl hodině, odpoledne každou hodinu a v ostatních obdobích všedního dne a o víkendech bude interval 120 minut. Cesta z Litoměřic k metru Letňany potrvá cca 65 minut. Obslouží novou zastávku Doksany,škola, nově se také bude zajíždět přímo do obce Dušníky; v obci Straškov-Vodochody zajíždí vybrané spoje k místní základní škole. O víkendech pojedou spoje na horní nádraží v Litoměřicích, kde si cestující mohou přestoupit na linku U11 ve směru Česká Lípa a naopak.

Jedna cesta bude s kuponem pro Prahu stát 90 Kč. Bez kuponu se cestující dostanou do centra Prahy za 130 Kč. Pravidelní cestující ale ušetří ještě víc díky výhodným kuponům na měsíc, čtvrtletí či rok. Souběžně s Tarifem PID bude v úseku Nová Ves – Litoměřice platit také plný sortiment Tarifu DÚK.

„V Dopravě Ústeckého kraje se snažíme, aby se veřejná doprava pozitivně dotkla co největší skupiny obyvatel. Cestující z širokého okolí Litoměřic se proto díky nové lince dostanou do Prahy za prací, studiem či za kulturou a Pražané díky ní mohou navštívit velmi atraktivní oblast Litoměřicka,“ řekl radní Ústeckého kraje pro oblast dopravy Marek Hrabáč, „mezikrajská spojení vnímáme jako zásadní pro rozvoj regionů a nadále chceme posilovat vzájemnou spolupráci se sousedními kraji v oblasti dopravy.“
  • Dopravcem na této lince bude ČSAD Střední Čechy s vozy Iveco Crossway LE 14,5.

  • Linka bude představena na prezentační akci pro veřejnost v pátek 1. září od 11 hodin na Mírovém náměstí v Litoměřicích.

413Ln-Jizdni_rad [PDF, 543 kB] (25.8.2023)

Zdroj: TZ Kr-Ustecky.cz