Očkovací centrum v Jihlavě zahájí provoz ve čtvrtek 11. března

První den bude probíhat testovací provoz. Další kapacita centra se bude přizpůsobovat především závozu vakcín. Dopravní podnik města Jihlavy (DPMJ) posílí provoz autobusové linky č. 4 do Hruškových dvorů. Pro očkované bude doprava zdarma.

Kraj Vysočina zareagoval na avizované větší dodávky vakcín v příštích týdnech a také zvyšující se počty registrovaných osob na očkování proti COVID-19 a urychlil termíny otevření velkých testovacích center. Jihlavské očkovací centrum v průmyslové zóně na adrese Hruškové Dvory 123, Jihlava se otevře z důvodu testování provozu už ve čtvrtek 11. března odpoledne.

Od pondělí 15. 3. 2021 je provoz jihlavského očkovacího centra plánován v odpoledních hodinách v čase od 13:30 do 18:30. Od tohoto termínu spustí Dopravní podnik města Jihlavy také posilové spoje. „Autobusová linka č. 4 začne jezdit v pravidelných třicetiminutových intervalech z Masarykova náměstí na zastávku Swoboda Stamping a zpět včetně víkendů, a cestující s dokladem o očkování budou mít cestu tam i zpět zdarma. Další spoje budou postupně přidávány v koordinaci s rozšířením provozu očkovacího centra,“ uvedl radní Jihlavy pro dopravu Jaroslav Vymazal.

Registrace k očkování se skokově navýšily po otevření registrace seniorů 70+ a po přednostní registraci pro pedagogy a ostatní zaměstnance škol. „Očkování této široké skupiny začalo už minulý týden, většina nemocnic už očkuje nebo připravuje očkování i o víkendu,“ uvedl hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek. Do plného provozu se centrum podle jeho slov dostane asi až v dubnu, kdy je teprve avizované dodání větších počtů vakcín.

Zdroj: tisková zpráva, město Jihlava

Poznámka redakce: 
Užitečné odkazy na PDF ke stažení