Plzeňský festival stepu zve na show s hvězdami i stepování v ulicích

Flash mob s více než stovkou stepařů, rytmický Tap Jam, dynamické workshopy, a především show s hvězdnými hosty od nás i ze zahraničí.

Na to vše zve od 9. do 12. května 2024 jubilejní 10. ročník Plzeňského festivalu stepu. Evropský rozměr největší stepařské akce na západě Čech potvrzuje účinkování mezinárodních hvězd. Několikanásobný mistr světa ze Švýcarska Daniel Borak přijede poprvé i se svojí Tap Dan's Company. Spolu s hosty z českých a zahraničních studií předvedou své umění také plzeňští stepaři. Vrcholem festivalu bude tradičně velká Stepařská show v Měšťanské besedě, v sobotu 11. května od 19:00.

Hned první den festivalu, ve čtvrtek 9. května, vtrhnou stepaři do ulic Plzně. Nejprve od 16:00 předvedou své umění v ulicích centra, od 17:00 do 17:30 pak společně zastepují přímo na náměstí Republiky. Více než stovka účastníků všech věkových kategorií se představí při společném flash mobu na stepařskou hymnu Shim Sham.

V pátek zve festival na horkou novinku – vystoupení Tap Dan's Company, taneční skupiny fenomenálního stepaře a choreografa Daniela Boraka. Představení, které začíná v Divadle ALFA v 17:00, je fúzí stepu, contemporary, moderny a hip-hopu. „Jsme nadšení, že se nám podařilo vynikající vystoupení Tap Dan's Company ze švýcarského Winterthuru pro festival získat. Je to mezinárodní projekt, vystupují po celém světě,“ uvedla za organizátory Plzeňského festivalu stepu Kamila Borovská, majitelka pořádajícího Step by step studia. Vstupenky je možné zakoupit prostřednictvím stránek festivalu www.plzenskyfestivalstepu.cz. 

Páteční večer bude v kavárně DEPO2015 patřit TAP JAMu, originálním stepařským improvizacím na živou hudbu kapely Tap Jam Band, která je složena z vynikajících plzeňských muzikantů (piano Erich Ciompa, basa Roman Hasnedl a bicí Ivan Audes). Začátek je ve 20:00 a vstup je zdarma.

V sobotu 11. května se bude opět stepovat pod širým nebem. Na venkovním jevišti U Branky předvedou od 10:30 ukázky svého umění stepařská studia a skupiny z Česka, Polska, Německa a Švýcarska. Odpoledne proběhne ve Studiu DEPO2015 od 15:30 otevřený workshop pro veřejnost pod vedením mistra světa Igora Bezdieniezhnykha, kde bude možné vyzkoušet si step na vlastní kůži. Stepařské boty budou na místě k zapůjčení. Vstup na obě tyto akce je zdarma.

Vrcholem festivalového programu bude velká Stepařská show v sobotu 11. května od 19:00 v Měšťanské besedě. Spolu s hvězdami mezinárodní scény, kterými budou kromě Daniela Boraka a jeho Company i Kira von Kayser (Německo) nebo Igor Bezdieniezhnykh (Ukrajina), vystoupí i stepařská studia a sólisté z Prahy, Plzně, Hradce Králové, Polska a Německa. Večerem budou provázet Roman Vojtek a Petr Borovský. Vstupenky na Stepařskou show jsou k dostání prostřednictvím systému Měšťanská beseda. 

V neděli festival zakončí workshopy pro registrované stepaře.

Plzeňský festival stepu pořádá SPOLEK K.R.O.K. a organizátorem je Step by step studio.

Plzeňský festival stepu / Pilsen Tap Festival 10. ročník

9. 5. čtvrtek

centrum města  

16:00 – 16:45 Stepování v ulicích

náměstí Republiky

17:00 – 17:30

FLASH MOB

Více než sto stepařů v centru města

10. 5. pátek

Divadlo ALFA

17:00 - 18:00

TAP DAN'S COMPANY 

Mezinárodní projekt stepařů ze Švýcarska v čele s Danielem Borakem. Vstupenky

Kavárna DEPO2015

20:00 – 22:00

TAP JAM vstup zdarma

11. 5. sobota

U Branky 

10:30 – 13:00 

Ukázky stepařských skupin a studií na venkovním jevišti

DEPO2015, Step by step studio

12:30 – 13:45

Stepařský workshop pro děti – jen pro registrované

15:30 – 17:00

Stepařský workshop pro veřejnost

Zkuste si step pod vedením Igora Bezdieniezhnykha, stepařské boty k zapůjčení

Měšťanská beseda

19:00 – 21:30

Stepařská show

To nejlepší, co nabízí současný step. Vstupenky Měšťanská beseda

12. 5. neděle

Stepařské workshopy pro registrované stepaře


Štítky: stepfestival stepu