Region: Cheb skončil ve srovnávacím výzkumu Město pro byznys v kraji druhý

Chebská radnice zvítězila v testu elektronické komunikace, který ověřuje rychlost a kvalitu odpovědí na fiktivní podnikatelské dotazy.

V rámci srovnávacího výzkumu Město pro byznys, který každoročně vyhodnocuje podnikatelské prostředí ve více než dvou stovkách větších měst z celé České republiky, byla dnes v Karlových Varech vyhlášena města s nejlepšími podmínkami pro podnikatele Karlovarského kraje. V konkurenci sedmi hodnocených měst skončil Cheb na druhém místě. Vyhrál Sokolov, bronz berou Karlovy Vary.

Města se ve srovnávacím výzkumu hodnotí na základě tří desítek kritérií rozdělených do dvou oblastí – kvalita podnikatelské prostředí a přístup veřejné správy k podnikatelské sféře. V oblasti přístupu veřejné správy k podnikatelské sféře je přitom Cheb v kraji nejlepší. Chebská radnice mimo jiné zvítězila v testu elektronické komunikace, který ověřuje rychlost a kvalitu odpovědí na fiktivní podnikatelské dotazy. Cheb má v kraji rovněž nejvyšší podíl firem s více než 250 zaměstnanci nebo nadprůměrný počet dokončených bytů a vynakládá dostatek financí na kulturu a veřejnou dopravu. Také podíl kapitálových výdajů na celkových výdajích je v rámci regionu vysoce nadprůměrný.

Zdroj: Město Cheb