Region: Karlovarská „Poštovka“ oslavila šedesátiny

Velmi příjemné odpoledne prožily v pátek 8. září stovky dětí i dospělých v areálu karlovarské Základní školy Poštovní. Ta pořádala oslavu šedesátých narozenin a pozvala současné i bývalé žáky a pedagogy na Den otevřených dveří.

„Viděl jsem se s vámi před deseti lety při padesátinách a myslel jsem, že se budou slavit až sté narozeniny naší školy. Nicméně padesátiny se podařily a já jsem zaznamenal váš zájem o podobnou oslavu k šedesátinám. Proto vás tady vítám a věřím, že si opět návštěvu a prohlídku naší školy užijete,“ řekl při zahájení ředitel ZŠ Poštovní Karel Fiala.

Do školy se již během brzkého odpoledne scházeli bývalí žáci a zaměstnanci, kteří si prohlédli modernizované učebny i novou přístavbu, kde vznikla školní družina. „Je moc dobře, že existuje silná vazba žáků i učitelů na školu. Poštovka, jak se této škole přezdívá, je určitým karlovarským fenoménem, a my pravidelně z městského rozpočtu podporujeme rozvoj nejen této školy, ale i dalších školských zařízení,“ uvedl náměstek karlovarské primátorky pro školství, sport a kulturu Martin Dušek (ANO).

Oslavy šedesátého výročí založení tuhnické školy zpestřil i koncert skupiny A basta. Připraveno bylo občerstvení, tvořivé dílničky i beseda o historii městské čtvrti Tuhnice. Každý kdo přišel, prožil příjemné odpoledne a zcela jistě potkal některého ze svých spolužáků nebo pedagogů.

Zdroj: Magistrát města Karlovy Vary