Region: Série krádeží na Chebsku objasněna

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání šestatřicetiletého muže z Chebska, kterého obvinili ze spáchání přečinů krádeže a poškození cizí věci. Obviněný muž se měl od konce června letošního roku do pondělí 10. července na Chebsku dopustit krádeží nejméně v pěti případech.

Ve čtvrtek 29. června měl v nočních hodinách přijít v Chebu k jedné z provozoven. U té měl poškodit okno, čímž se následně dostal do vnitřních prostor. Při tom na zem shodil jeden ze spotřebičů, čímž způsobil výpadek elektrického proudu. Kvůli výpadku proudu byla poškozena zmrzlina v mrazících boxech. Z provozovny odcizil finanční hotovost a deset kusů lahví alkoholu. 

O pouhé dva dny později měl vniknout ve Františkových Lázních do jednoho z restauračních zařízení. Uvnitř měl najít trezor, ze kterého odcizil finanční hotovost. Dále odcizil několik lahví alkoholu nebo také přenosný reproduktor. O týden později měl v Chebu v jednom z obchodních domů krátce po sedmé hodině ranní odcizit dvě lahve alkoholu. 

V dalším případě měl vniknout v Chebu do jedné z budov, kde následně poškodil dvoje dveře, čímž se dostal do vnitřních prostor skladu. Z toho následně odcizil například více než 300 kusů sáčků čaje a několik lahví alkoholu. 

V posledním případě se měl krádeže dopustit v Chebu v noci z neděle 9. července na pondělí 10. července. Nejdříve se pokusil vniknout do jedné z provozoven, což se mu nepodařilo. U dalšího restauračního zařízení byl obviněný muž úspěšný. Poškodil skleněnou výlohu a tím se dostal do vnitřních prostor. Odcizit měl finanční hotovost nebo několik lahví alkoholu. Při tom měl ještě vylít téměř deset litrů ledové kávy. 

Svým jednáním měl způsobit škodu na poškozených a odcizených věcech přibližně 95 tisíc korun. 

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky, neboť byl za krádeže v minulosti pravomocně odsouzen. 

nprap. Jan Bílek