Region: Vojenský újezd Hradiště slaví 70 let

Když se řekne Doupovské hory, tak si většina z vás představí vojenský prostor, kde probíhají cvičení vojáků. To je ale velmi omezený pohled, protože se jedná o lokalitu s pozoruhodnými přírodními, historickými a kulturními hodnotami.

Pojďte společně s Muzeem Karlovy Vary poznat zajímavá místa zdejší krajiny. Ve středu 20. září jste zváni na slavnostní zahájení výstavy s názvem „Obrázky z Doupovských hor". Akce začíná v 17 hodin odpoledne.

Za vznikem výstavy stojí přírodovědec muzea Jan Matějů a Stanislav Wieser, dlouholetý spolupracovník organizací pro ochranu přírody a fotograf. Expozice neformálním způsobem - formou krátkých deníkových črt - představuje zajímavá místa Doupovských hor. Informační panely doprovodí dobové dokumenty, současné i historické fotografie, a samozřejmě také ukázky hornin, preparáty živočichů a herbářové položky rostlin z místní výjimečně zachovalé přírody. To vše v souvislosti se sedmdesáti lety existence vojenského újezdu Hradiště, který zaujímá celou centrální část pohoří. Výstava potrvá v muzeu až do 7. ledna příštího roku.

Zdroj: Krajské listy