SLAVNOSTI MĚSTA STŘÍBRA 2015

Stříbrské městské slavnosti se konaly v sobotu v centru města na několika místech. Minoritské zahrady nabídly zázemí rodinám s dětmi, u poledníku byl hudební maraton v podání sdružení Dolníků, skatepark zase lákal diváky na skvělé ukázky volných jízd na BMX.

Hlavní pódium  na náměstí se postupně, mimo jiné, obsadilo Zlatíčky ze Stříbra, Veselou trojkou, zahrál i Queen revival, ale asi největší ovace sklidili The Tap Tap, jejichž výkon pak návštěvníci ještě celý večer chválili. Závěr patřil skupině Hrůzy se zpěvákem Michalem Hrůzou a ohnivé show s akrobaty, která nahradila ohňostroj. „Nejvíce jsme se těšily na Michala Hrůzu, ale poslechly jsme si i další hudebníky.  Potkaly jsme mnoho přátel, a o tom to je. Trochu nás mrzelo, že je tu málo stánků s domácí výrobou, ani trdelník jsme nenašly, zlobila elektřina a vadil nám ten hrozný nepořádek, bylo málo košů, a ty byly přeplněné, tak bylo vše na zemi kolem. Z ohnivé šou toho moc k vidění nebylo, to viděly tak první tři řady lidí, jinak nikdo, to nás také mrzelo. Mělo to asi být na nějakém zvýšeném prostoru. Ale jinak jsme se bavily,“ uvedly Iva Lišková a Jana Kastnerová ze Stříbra.
Z Kladrub se přijel podívat Bohúš Hlinka. „Mám tu hodně známých, které rád vidím, je tu fajn atmosféra. Jsem rád, že počasí se umoudřilo, už neprší a zítra si dám den odpočinku a navštívím rodinu,“ smál se kladrubský návštěvník.
V minoritských zahradách byla pohádková cesta a také se prezentovala Lesní putovní školka. „Lidé se u nás hodně zastavovali a o tento projekt se zajímali. Někteří nám dokonce nabídli i pomoc,“ řekla Ivka Kandlerová.
MarS