Sokolov: I letos budou pokračovat opravy ulice Borovského (TV Západ)

I v letošním roce budou pokračovat výspravy silnice v ulici Karla Havlíčka Borovského v Sokolově. Tuto mimořádně frekventovanou komunikaci podle dohody opraví správce kterým je Krajská správa a údržba silnic Karlovarského kraje.

„Za to jsem určitě rád a chci jim poděkovat, protože komunikace je jejich, není naše. S tím, že ta úvodní snaha byla vlastně převést tuto komunikaci na město Sokolov. Ale je to jak stále říkáme nejvytíženější komunikace v rámci ORP Sokolov, takže určitě jsme na to nepřistoupili. V letošním roce dojde k výspravě křižovatky ulice Jednoty a K.H. Borovského, což je u sokolovského soudu a následně dojde k opravě komunikace od křižovatky právě od soudu směrem k bývalé vojenské správě. Mělo by dojít k asi zhruba měsíční uzavírce. Mělo by to být v době letních prázdnin, tak aby prostě samozřejmě město nebylo ucpané řidiči, kteří vozí třeba děti do škol. A s tím, že jsme se dohodli, že právě křižovatka v době výpravy ale vždy bude průjezdná v jednom směru,“ vysvětlil starosta Sokolova Petr Kubis. 

Město se rovněž připojí k opravám svých částí.

„Co se týče finančního plnění, tak to celé platí Krajská správa a údržba silnic, tzn. Karlovarský kraj a město provede pouze to, že až dojde k frézování té komunikace, tak provede opravu těch obrub, které tam vlastně jsou. To znamená, kde ty obruby jsou propadlé, takže se provede nějaké vyztužení tak, aby byly v rovině,“ dodal Kubis. 

V první etapě se opravovala část od kruhové křižovatky u městského úřadu přechodů pro chodce. Ve třetí, poslední fázi, by se měly realizovat opravy komunikace směrem na sídliště Michal včetně odbočovacího pruhu do ulice Tovární.