Sokolov: Policisté chystají preventivní akci zaměřenou na správné parkování

V první polovině dubna se na sokolovském městském úřadě konala pravidelná Koordinační porada. Té se účastní zástupci města, představitelé složek IZS nebo vedoucí střední policejní školy i střední vojenské školy. Setkání slouží ke koordinaci činnosti zastoupených složek na území Sokolova.

Hlavními body dubnového jednání byla bezpečnostní situace ve městě a problematika kriminality. Pozornost byla věnována i vyhodnocení činnosti společných hlídek městské a státní policie. Jedním z nejpalčivějších problémů, kterým se účastníci porady tentokrát zabývali, bylo parkování ve městě, jež se stává stále větším problémem. Zvláště sídliště Vítězná a Michal čelí narůstajícímu počtu neukázněných řidičů, kteří svým chováním ztěžují život ostatním obyvatelům.

„Zvyšující se počet automobilů a s tím spojené obtíže s parkováním řeší ve většině českých měst. V Sokolově proto budujeme síť záchytných parkovišť, ať už třeba na Vítězné, v Mánesově nebo nově v areálu Bohemia a u vlakového nádraží,“ vysvětluje starosta Sokolova Petr Kubis.

V reakci na tuto situaci se příslušníci státní i městské policie dohodli na uspořádání preventivní akce s cílem upozornit řidiče na nevhodné parkovací návyky. Následně začnou intenzivněji postihovat špatně zaparkovaná vozidla. Zvláště pokud budou tvořit překážku v silničním provozu, hrozí jim i odtažení.

Zdroj: Město Sokolov