Sokolov: V půlce června se vrátí Týden sportu (TV Západ)

Týden sportu pro děti i dospělé v Sokolově se v letošním roce opět vrátí. Kvůli covidové pandemii se po odmlce město opět pokusí rozhýbat veřejnost a organizátoři slibují zajímavé zážitky.

"Začali bychom v sobotu 18. června, to by byl čtvrtmaraton a půlmaraton a končili bychom 25. června, zase v sobotu, Barevným během a Hurá prázdninami. V tom týdnu bude Školympiáda, to by byla středa, čtvrtek, kdy chceme, aby se Školympiády zúčastnily všechny základní školy plus střední školy v Sokolově, tzn. třeba 700 až 800 aktivních účastníků. Každý z těch účastníků dostane triko. Bude to taková sportovní, ale i společenská událost. Samozřejmě v tom týdnu budou soutěžit i mateřské školy a budeme tam mít jeden den i pro seniory, že to bude takový sportovní den pro seniory," popsal obrysy oblíbené akce místostarosta Sokolova Ladislav Sedláček. 

I v letošním roce se akce bude konat ve spolupráci s partnerským městem v Německu. 

"Chceme jeden den věnovat i Schwandorfu, což je naše partnerské město v Německu a ten hlavní smysl je to, aby se ti lidé zase viděli, po dvou letech – sokolováci se schwandorfskými a obráceně. Takže je to takový projev opravdového přátelství, protože ti lidé přijedou, jsou tady rádi, my je rádi vidíme a v téhle době je to strašně důležité, jako gesto, jako symbol toho, že lidé musí spolu vycházet. A když vezmete tu minulost, která tady byla a teď, tak je to pohlazení po duši, když člověk přijede tam nebo oni sem," zdůraznil místostarosta. 

Akce Hurá prázdniny se vrátí ke své dřívější podobě. 

"Měly by být i ohňostroje. Sehnali jsme partnera akce, který zaplatil ohňostroje, takže bude soutěž ohňostrojů, budou tři ohňostroje. A jako hlavní kapela bude Škwor, takže my se na to moc těšíme, je to taková oslava i kultury, takový svátek kultury, která se zase vrací zpátky, doufejme tedy, že se nic nestane takového, aby ta akce byla něčím narušena nebo aby vůbec nebyla," uvedl Sedláček. 

Trasy čtvrt a půl maratonu ještě možná doznají změn kvůli probíhajícím pracím na Antonínském mostě nebo Krejcarové lávce. Registrace na všechny běžecké akce je již spuštěna na webu www.sokolovskyctvrtmaraton.cz