Stezka mezi Sokolovem a Dolním Rychnovem je hotová

Chodci i cyklisté už mohou oficiálně využívat novou víceúčelovou stezku, které byla dokončena mezi Sokolovem a Dolním Rychnovem. Její stavba začala loni na jaře a letos v závěru února byla stavební firmou předána městu, které bylo investorem této akce.

Celkové náklady na cyklostezku dlouhou zhruba 1200 metrů přesáhly 14 milionů korun. Finančně na ní přispěla Evropská unie - Evropský fond pro regionální rozvoj v rámci Integrovaného regionálního operačního programu.

Společná stezka pro cyklisty a chodce mezi Sokolovem a Dolním Rychnovem vede z části podél frekventované komunikace III/21026 v ulici Chebská a spojuje město Sokolov s obcí Dolní Rychnov. Stezka začíná v obci Dolní Rychnov v místě, kde se setkává ulice Revoluční a Chebská. Stezka je vedena po pravé straně silnice ve směru jízdy do Sokolova. U kruhové křižovatky přechází stezka přes silnici III/2016 nově vybudovaným sdruženým přejezdem pro cyklisty a přechodem pro chodce. Za kruhovou křižovatkou se stezka napojuje na stávající asfaltovou komunikaci. Trasa stezky je vedena podél areálu gymnázia, za klášterem a poté je napojena na stávající Páteřní cyklostezku Ohře. S výjimkou určitých úseků bude dva až dva a půl metru široká.

V blízkosti kruhové křižovatky je stezka navržena jako dělená (pás pro chodce o šířce 2,5 m a pás pro cyklisty o šířce 3 až 3,5 m). Součástí projektu je i trvalé dopravní značení v rámci celé stezky. V blízkosti areálu gymnázia a u areálu SOTES Sokolov budou umístěna stání pro kola. Zhruba v polovině trasy u staré elektrárny zasahuje do stezky betonový pilíř, který je výrazně označen. Na jeho odstranění se pracuje. Jakási šikana za klášterní zdí pak vznikla proto, aby se stezka vyhnula pozemku, kde v budoucnu vznikne parkoviště.

V současnosti v Sokolově pokračuje ještě stavba druhé víceúčelové stezky pro pěší a cyklisty. Městská stezka mezi areály Bohemia a Stará Ovčárna – areál zdraví bude dlouhá kolem 2,5 km a propojí dva sportovní a odpočinkové areály. Dokončena bude rovněž letos.


Zdroj: město Sokolov