V úterý seznámí architekti veřejnost s návrhem regenerace sídliště Košutka

V úterý 8. listopadu od 17:30 představí občanům zástupci Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně, Městského obvodu Plzeň 1 a zpracovatel studie architekt Oldřich Hysek návrh regenerace sídliště Košutka.

Setkání s veřejností se uskuteční v jídelně 4. základní školy v Kralovické ulici. Studie je jedním z podkladů, podle kterých budou postupovat projekty obnovy a úprav v sídlišti.

„Setkání bude mít dvě části. Po představení architektonické studie bude následovat moderovaná diskuze. Podněty, které získáme, se stanou podkladem pro konečné dopracování studie,“ vysvětluje Miroslav Pešík z Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně s tím, že připomínky lze zaslat také písemně prostřednictvím kontaktního formuláře na www.ukr.plzen.eu, a to nejpozději v pátek 25. listopadu. Na stejné stránce je dostupný také návrh Regenerace sídliště Košutka.

Návrh úprav řeší například využití veřejných prostranství, zefektivnění parkování, zklidnění dopravy, vymezení ploch zeleně k regeneraci, rozvoj míst pro herní, sportovní a volnočasové vyžití či umístění podzemních parkovišť. Cílem všech navrhovaných úprav je zkvalitnění bydlení na sídlišti.

Zpracovaná dokumentace bude sloužit městu i městskému obvodu jako podklad pro rozhodování o postupných úpravách v území nebo pro podávání žádostí o dotace. Předpokládá se, že budoucí konkrétní úpravy budou řešeny postupně v závislosti na finančních možnostech Městského obvodu Plzeň 1 a dotačních programech.