Vánoční trhy na náměstí Míru startují už tento víkend

Praha 2 bude letos v pořádání vánočních trhů první. Náměstí Míru se už v sobotu 20. listopadu zaplní tradičním sortimentem i dobrotami.

O šest dní později, v pátek 26. listopadu, se sváteční atmosféra rozšíří i na Tylovo náměstí. Obě tržiště budou otevřena do Štědrého dne.

K adventu v Praze 2 patří zejména kulturní, společenské a rodinné akce, které v tomto období radnice obvykle pořádá. Oblíbené jsou zejména koncerty v kostelech se vstupem zdarma.

„Na poslední listopadovou neděli chystáme Adventní zastavení u Ludmily. Spontánní setkání uprostřed vánočních trhů u výborné bramboračky a svařeného vína je skvělou příležitostí, jak přivítat čas adventu. Třetí adventní neděli se pak na schodech kostela sv. Ludmily sejdeme s našimi zastupiteli a všichni si společně se sousedy z Dvojky zazpíváme vánoční koledy,“ zve starostka Jana Černochová.

Vánoční trhy

Vánoční trhy na náměstí Míru začínají už 20. listopadu, ty na Tylově náměstí 26. listopadu. Návštěvníky uvítají denně od 10:00 do 19:00, a to  do 24. prosince. Na stáncích budou k mání tradiční vánoční produkty, ozdoby, keramické betlémy, dřevěné hračky, výrobky z ovčího rouna, umělecké šperky a tradiční pochutiny. Na náměstí Míru nebude chybět ani vánoční strom s jesličkami.

Cyklus adventních koncertů v kostelích Prahy 2

Letošní série adventních koncertů, které se konají 2., 9. a 16. prosince, zavede posluchače do baziliky sv. Petra a Pavla na Vyšehradě, kostela sv. Štěpána a kostela Nanebevzetí Panny Marie a sv. Karla Velikého v Praze na Karlově. Všechny koncerty jsou zdarma.

Zpívání se zastupiteli

Během posledního adventu, v neděli 19. prosince, si Pražané mohou přijít ke kostelu sv. Ludmily na náměstí Míru zazpívat české koledy se svými volenými zástupci. Tradiční akce Zpívání se zastupiteli začíná v 15:00, noty a texty budou k mání na místě.