Veletrh ITEP nabídne zábavu pro celou rodinu, zajímavé hosty i soutěže

Veletrh cestovního ruchu ITEP se uskuteční od 15. do 17. září ve sportovní hale TJ Lokomotiva Plzeň na Slovanech.

Jedná se o jeden z největších mezinárodních veletrhů cestovního ruchu v České republice, který pořádá pravidelně Plzeňský kraj.

Tři dny plné zábavy a bohatého programu nabídne letošní veletrh ITEP, na který přijede stovka vystavovatelů z regionu, Čech i zahraničí.  „Připraveny jsou přednášky nejen o cestování, jednotliví vystavovatelé nabídnou turistické informace a pozvou návštěvníky do zajímavých destinací. Připravili jsme také velkou expozici poutních stezek. Na své si rozhodně přijdou nejen vyznavači cestování a milovníci výletů,“ uvedl radní pro oblast kultury, památkové péče a cestovního ruchu Libor Picka.

Právě velká expozice poutních stezek přinese zajímavou soutěž. Ve hře jsou velmi atraktivní ceny, např. velký nafukovací kruh Turistů ráj ze speciální limitované edice, dále batohy, plecháčky apod. Šanci získat tyto krásné ceny budou mít všichni návštěvníci, kteří úspěšně absolvují veletržní poutní stezku.

„Snažili jsme se program koncipovat tak, aby byl zajímavý pro celou rodinu. Jedna celá hala bude věnována programu pro děti, půjde o interaktivní zábavu, různé hry, soutěže nebo tvořivé dílny. A protože cestování je často spojené i s dobrým jídlem, budeme se na ITEPu věnovat také staročeské gastronomii, proběhnou gastroshow v podání Hotelové školy Plzeň,“ vyjmenovává Josef Kuželka vedoucí odboru kultury, památkové péče a cestovního ruchu.

Spojeni s gastronomií a dobrým jídlem jsou i speciální hosté letošního ITEPu. Ve čtvrtek přijede na veletrh český divadelní a filmový herec Lukáš Hejlík, který je známý svým blogem a projektem Gastromapa o českých restauracích, kavárnách a bistrech. Pátečním hostem bude česká herečka, dabérka a moderátorka kulinářského pořadu Peče celé Česko Tereza Bebarová. Do Plzně přiveze oblíbená herečka i svoji novou knihu Čas na pečení, kterou vydala společně s pekařským guru Josefem Maršálkem.

Vstup na veletrh je opět zdarma.

Otevírací doba veletrhu:

Čtvrtek 15. 9. od 10:00–18:00

Pátek 16. 9. od 10:00–18:00

Sobota 17. 9. od 10:00–17:00


Štítky: veletrh itepitep