Zmodernizovaná silnice Hlinky – Bochov byla uvedena do provozu

Zmodernizovanou a frekventovanou silnici II/208 mezi obcemi Hlinky a Bochov již využívají řidiči bez omezení. Její modernizace byla připravena v rámci Integrovaného regionálního operačního programu a cílem bylo zejména odstranění nevyhovujícího stavu vozovky a modernizace mostu.

„S úpravou této silnice se začalo již v červnu minulého roku a i přesto, že do prací zasáhl nouzový stav, skončily práce ještě o dva měsíce dřív, než bylo původně v plánu. Celkové náklady činí téměř 141 milionů korun a jedná se tak o jednu z největších investic v Karlovarském kraji za loňský a letošní rok. Věřím, že i nadále budeme postupovat stejným tempem i v dalších plánovaných úpravách silnic v regionu,“ uvedl náměstek hejtmana pro oblast dopravy Martin Hurajčík.

Téměř patnáctikilometrový úsek silnice byl pokryt novým asfaltem a narovnán. Došlo také ke zpevnění krajnice, k modernizaci silničních svodidel a doplnění stálého dopravního značení.

Na financování Modernizace silnice Hlinky – Bochov se podílel Karlovarský kraj, část peněž je hrazena z dotací Evropské unie a ze státního rozpočtu.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje