2002 – Sokolov: O omezení provozní doby rozhodnou Zastupitelé (TV Západ)

Nedávno vypracovaný dodatek Vyhlášky o čistotě a pořádku ve městě, kterým měla být omezena otevírací doba restauračních zařízení na území celého Sokolova, možná nakonec ani nevstoupí v platnost. Městská Rada se totiž na svém posledním jednání dohodla, že Zastupitelstvu jeho schválení nedoporučí.

Dodatek vyhlášky byl reakcí na petici podepsanou zhruba 80 obyvateli lokality v okolí sokolovské restaurace Na Slovance, kteří si stěžovali na stále se opakující rušení nočního klidu. Příprava omezující normy ale vyburcovala majitele zdejších restaurací, kteří zorganizovali protipetici. 

"Zatím těch podpisů je výrazně více pro neomezování provozní doby restaurací," uvedl starosta Sokolova Karel Jakobec. 

Podporu mezi radními nenašla ani myšlenka hlasování o dodatku vyhlášky odložit a mezitím uspořádat anketu mezi obyvateli města. Takto získané výsledky by totiž podle jejich mínění nemuseli být dostatečně reprezentativní. 

"Ale bude se dále požadovat po Policii ČR, aby se více věnovala zklidnění těch prostorů, kde vzniká ten kravál," dodal místostarosta Sokolova Lubomír Novotný. 

Konečné rozhodnutí o osudu omezujícího dodatku tak bude záviset na hlasování Zastupitelů. Připravená norma přitom počítá s tím, že od pondělí do čtvrtka a také v neděli by sokolovské restaurace, bary, herny a podobná zařízení musela zavírat ve 23 hodin, v pátek a sobotu pak o hodinu později. 

Výjimku by pro pořádání plesů a tanečních zábav by automaticky dostala pouze čtyři zařízení, a to Městský dům kultury, Alfa, Hvězda a Akryl. Všichni ostatní by pak o případné udělení výjimky museli požádat Zastupitelstvo.