Bezpečnostní opatření v den konání akce

PLZEŇSKÝ KRAJ – Policie chystá z důvodu konání čtvrtečního fotbalového utkání mezi mužstvy FC Viktoria Plzeň a ACF Fiorentina bezpečnostní opatření, jehož cílem je zajistit veřejný pořádek.

Krajské ředitelství policie Plzeňského kraje připravilo v souvislosti se čtvrtečním fotbalovým utkáním Evropské konferenční ligy mezi mužstvy FC Viktoria Plzeň a ACF Fiorentina, které proběhne 11. dubna od 18:45 hodin v Doosan Aréně v Plzni, bezpečnostní opatření k zajištění vnitřního pořádku a bezpečnosti.  Na dodržování veřejného pořádku a bezpečnosti nejen v bezprostředním okolí fotbalového stadionu budou dohlížet mimo jiné i policisté krajské pořádkové jednotky  a speciální  pořádkové jednotky.  Bezpečnost a plynulost silničního provozu budou zajišťovat hlídky dopravní policie. Do policejního opatření budou nasazeni mimo jiné i členové antikonfliktního týmu, policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování a z oddělení služební kynologie se služebními psy. V rámci dohledu nad silničním provozem a veřejným pořádkem budou policistům budou součástí bezpečnostního opatření i strážníci Městské policie Plzeň.
Před samotným zápasem, v jeho průběhu a i po jeho skončení budeme průběžně shromažďovat a vyhodnocovat aktuální informace a chování nejen fanoušků obou týmů budeme monitorovat jednak v bezprostřední blízkosti sportovní arény, v centru města ale i přilehlých městských částech. Pod dohledem policistů budou samozřejmě i všechny příjezdové cesty do Plzně. Nutno také zmínit, že parkovací kapacity kolem stadionu jsou omezené, proto prosíme, zejména plzeňské návštěvníky fotbalového utkání, aby nechali svá vozidla doma a v co největší možné míře využili městskou hromadnou dopravu.  Přejeme všem sportovním fandům pěkný a ničím nerušený fotbalový zážitek! kpt. Bc. Hana Kroftová
10. dubna 2024