Domažlická pediatrie očkuje děti, které nemají praktika

Dětské oddělení Domažlické nemocnice začalo loni na podzim poskytovat běžné očkování dětem, které nemají svého vlastního praktického lékaře. A toto očkování pokračuje i v roce 2024.

Nejbližší se konají ve čtvrtek 21. března a následně 11. dubna. Očkování je třeba domluvit alespoň čtyři dny dopředu, aby si dětská ambulance zajistila potřebné vakcíny. Očkování je pro klienty všech zdravotních pojišťoven.  

"Jedná se o obvyklé očkování, jako je hexavakcina, MMR, očkování proti pneumokokovým a meningokokovým nákazám, proti rakovině děložního čípku, proti klíšťové encefalitidě a další běžná dětská očkování. Tato očkování standardně zajišťuje právě praktický lékař pro děti a dorost. Kvůli jejich nedostatku ale řada dětí svého praktika nemá. Dětské oddělení proto loni začalo neregistrovaným pacientům od 0 do 19 let základní očkování nabízet," informuje primářka dětského oddělení Domažlické nemocnice Lenka Dvořáková. 

Očkování dětí a dorostu bez registrace u PLDD

Objednání - denně od 6 do 18 hodin na 379 710 224

Nejbližší termíny – čtvrtek 21. března a 11. dubna vždy od 9 do 11 hodin (další termíny zveřejníme v dubnu)

Místo očkování – dětská ambulance 1.NP DN

Pro klienty všech pojišťoven 

K očkování je třeba se dopředu objednat ideálně v týdnu před nebo v pondělí před plánovaným očkováním, aby pediatři zajistili příslušné očkovací látky. Rezervace vakcíny a času se provádí telefonicky na čísle 379 710 224 a to denně od 6 do 18 hodin.

"Očkování nabízíme všem dětem a mladistvým, kteří nemají svého praktického dětského lékaře, to znamená, že buď o něj přišli kvůli ukončení praxe, nebo je lékaři kvůli naplněným kapacitám svých ordinací nemohou registrovat," vysvětluje primářka dětského oddělení Lenka Dvořáková.