Generální oprava čeká dřevěný chodník Dlouhého mostu

Radnice plánuje generální opravu dřevěného chodníku na Dlouhém mostě v Českých Budějovicích kvůli opotřebení prken a uvolněných šroubů. Město chce prkna vyměnit do konce června.

Dřevěný chodník na Dlouhém mostě v Českých Budějovicích čeká generální oprava: Budou prkna vyměněna do konce června

Dřevěný chodník na Dlouhém mostě v Českých Budějovicích si řada občanů užívá pro svou každodenní cestu přes řeku Vltavu. Jenže s opakovaným užíváním, vlhkostí a zimním počasím chodník trpí a potřebuje generální opravu. Město plánuje prkna vyměnit do konce června.

Tomáš Kubeš ze správy veřejných statků Magistrátu České Budějovice přiznal, že stav chodníku není ideální a že museli použít provizorní kovové pláty, aby udrželi most v provozu. Podle předsedy Unie mostařů ČR Michaela Šmucra by se dřevěná mostovka měla vyměnit přibližně po pětadvaceti až třiceti letech.

Šmucr varoval, že je důležité urychleně vyměnit celou plochu mostovky v místě chodníku, protože narušení bude pokračovat. Město České Budějovice pak stanovilo termín do konce června pro výměnu prken, která bude stát zhruba jeden milion korun jen na materiál.

Je to však jen první krok v plánovaném úplném zahájení rekonstrukce Dlouhého mostu. Uzavření mostu by však mohlo zhoršit dopravní situaci ve městě, což si je místní radnice velice dobře vědoma.

Generální opravy Dlouhého mostu a dřevěného chodníku jsou nezbytné pro zajištění bezpečnosti místních obyvatel, kteří pravidelně využívají tuto důležitou spojnici přes Vltavu. Budoucnost ukáže, jak brzy řešení pro mostovky bude nalezeno a jaký vliv bude mít oprava na dopravní situaci ve městě Českých Budějovic.