Hlasujte pro Bílý Kostel o cenu veřejnosti v soutěži Vesnice roku

Po dvanácti letech se titul Vesnice roku v krajském kole stejnojmenné soutěže vrátil na Liberecko, když jej obdržel Bílý Kostel nad Nisou.

Nyní usiluje obec o vítězství v kole celostátním a navíc pro ni lze hlasovat v klání o Cenu veřejnosti na internetu. Adresa je  https://vesniceroku.cz/o-soutezi/isoutez.

„Každý den je možné hlaovat z jednoho počítače, ať už se jedná o stolní počítač, mobil nebo tablet, pouze jednou. Hlasování končí v pátek 15. září ve 20 hodin," informoval Jiří Ulvr, krajský radní pověřený řízením hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova, který společně s ostatními subjekty soutěž v Libereckém kraji pořádá.

Obec za vítězství v krajském kole obdrží vedle Zlaté stuhy a postupu do republikového finále také finanční ocenění ve výši milion korun z ministerstva pro místní rozvoj. Liberecký kraj umožní vítězi krajského kola čerpat půlmilionovou dotaci z Programu obnovy venkova. Na přelomu srpna a září navštíví obec celostátní komise soutěže, která následně ze třinácti finalistů vybere letošního vítěze. Ten bude vyhlášen 16. září na Jarmarku venkova v Luhačovicích

Zdroj: TZ Kraj-Lbc.cz