Konference pro lepší angličtinu

Konference pro lepší angličtinu zorganizovaná Evropským centrem jazykových zkoušek proběhla v Liberci, kde se setkalo přes 80 učitelů. Nabídla semináře, workshopy, představení nových učebnic a možnosti sdílet zkušenosti.

Dne 14. března 2024 se v Krajské vědecké knihovně v Liberci uskutečnila Konference pro lepší angličtinu, jedinečná akce zaměřená na setkání, sdílení a inspiraci mezi učiteli angličtiny z Libereckého kraje. Pod záštitou Jiřího Čeřovského, náměstka hejtmana Libereckého kraje, byla konference organizována Evropským centrem jazykových zkoušek ve spolupráci s Cambridge University Press & Assessment a Krajskou vědeckou knihovnou v Liberci.

Akce se zúčastnilo přes osmdesát učitelů angličtiny, kteří zde měli možnost navštívit různé semináře, workshopy a prezentace. Účastníci konference hodnotili tuto akci jako velmi úspěšnou, neboť jim poskytla prostor pro sdílení zkušeností a příkladů dobré praxe. Dana Petrýdesová, ředitelka Krajské vědecké knihovny, uvítala širokou škálu témat a seminářů, které konference nabídla, a představila plány pro další podobné aktivity.

Účastníkům se nabízela široká paleta témat, od inovací ve výuce angličtiny přes digitální technologie až po přístupy ke kritickému myšlení či moderní výukové materiály. Velký zájem vzbudila i prezentace nových učebnic a výukových materiálů, které učitelé dostali možnost si prohlédnout a vyzkoušet.

David Schaffelhofer, ředitel Evropského centra jazykových zkoušek a hlavní organizátor konference, zdůraznil důležitost pořádání takových akcí právě v regionech mimo hlavní město. Podle něj se tím dává příležitost učitelům v regionech získat přístup k novým informacím, materiálům a zkušenostem, které by jinak mohly být k dispozici pouze v Praze. Schaffelhofer doufá, že konference pro lepší angličtinu v liberecké knihovně se stane tradicí i pro následující léta a přinese další příležitosti ke zlepšování výuky angličtiny v regionu.