Od Vánoc opět jezdí skibus z NJ do Beskyd

Do běžkařských a lyžařských středisek nebo na pěší túry v Beskydech nemusíte nutně cestovat autem.

Také v letošní sezoně můžete využít pohodlnou a spolehlivou přepravu skibusem přímo z Nového Jičína. V provozu je od 26. prosince 2023 do 28. dubna 2024, vždy o sobotách, nedělích a svátcích a také během vánočních svátků.

„Z Nového Jičína vyjíždějí dva spoje. Spoj na Horní Bečvu, Bumbálku a Bílou odjíždí v 7.00 hodin s návratem zpět v 17.46 hodin. Na Bílé je tak možné využít celodenní lyžování v lyžařském středisku. Na Pustevny se můžete vypravit v 9.50 hodin a vrátit se do Nového Jičína ve 14.50 hodin,“ popsal místostarosta Ondřej Syrovátka.

V Novém Jičíně lze vybírat ze dvou nástupních míst: Palackého, ČSAD a Autobusové nádraží, stanoviště MHD.

Podrobné informace k zimním spojům včetně tipů na výlety v Beskydech cestující naleznou na www stránce ke skibusu na webu města.

„Oba skibusy je možné i kombinovat. Jako příklad mohu uvést cestu skibusem v 9:50 na Pustevny, pak pěší nebo běžkařský 15km výlet na Martiňák a Horní Bečvu, Hlavatou a odsud v 16:29 skibusem jedoucím z Bílé zpět do Nového Jičína,“ doplnil Syrovátka.

Skibus město opět zavádí ve spolupráci s Kopřivnicí a Příborem, které se podílejí na jeho financování. Celkové náklady jsou 408 000 Kč, Nový Jičín přispívá částkou 178 000 Kč za sezonu. Jízdní řád a ceník ke stažení najdete níže.