Olomouc a Loučná nad Desnou jsou královny na webu

V soutěži o nejlepší webové stránky měst a vesnic v Olomouckém kraji zvítězilo město Olomouc a vesnice Loučná nad Desnou. Hlavním tématem 26. ročníku Zlatého erbu byla kybernetická bezpečnost. Vítězové postupují do celorepublikového finále v květnu.

Výsledky soutěže o nejlepší webové stránky měst a vesnic v Olomouckém kraji za rok 2024 byly konečně oznámeny. Ve 26. ročníku soutěže zvítězilo město Olomouc v kategorii větších měst, zatímco nejúspěšnější vesnicí se stala Loučná nad Desnou.

Podle hejtmana Olomouckého kraje, Josefa Suchánka, jsou obecní i městské webové stránky klíčovým komunikačním kanálem mezi úřady a občany. 'Děkuji městům a obcím za to, že se o svoje weby starají. Ty, které uspěly v soutěži Zlatý erb, jsou navíc inspirací pro ostatní,' dodal Suchánek.

V kategorii obcí s rozšířenou působností (ORP) skončil na druhém místě Šternberk, následovaný Jeseníkem na třetím místě. Mezi obcemi, které nepatří do kategorie ORP, se na druhé příčce umístily Bělkovice-Lašťany a na třetím Moravský Beroun. Cenu veřejnosti získaly město Šternberk a vesnice Malá Morava.

Vítězná ocenění byla předána zástupcům obcí v pondělí 11. března v kongresovém sále krajského úřadu. Hlavním tématem letošního ročníku Zlatého erbu byla kybernetická bezpečnost. Petr Lysek, radní Olomouckého kraje pro oblast IT, Smart regionu a investic, zdůraznil význam kybernetické bezpečnosti v souvislosti s rychlým rozvojem digitalizace veřejné správy.

Vítězové krajských kol soutěže Zlatý erb automaticky postupují do celorepublikového finále, které se uskuteční v polovině května v Hradci Králové. Pořadatelem soutěže Zlatý erb je spolek Český zavináč ve spolupráci se společností Triada.

Nejlepší webový portál obce s rozšířenou působností:

1. Olomouc

2. Šternberk

3. Jeseník

Nejlepší webový portál obce, která není ORP:

1. Loučná nad Desnou

2. Bělkovice-Lašťany

3. Moravský Beroun

Cena veřejnosti v krajském kole soutěže pro obec s rozšířenou působností: Šternberk

Cena veřejnosti v krajském kole soutěže pro obec, která není ORP: Malá Morava