Ostrov: Dvojice výtržníků

Třicetiletý muž měl v první polovině června letošního roku přijít v brzkých ranních hodinách v Ostrově k zaparkovanému vozidlu značky Volkswagen. Následně měl nožem zaparkovaný automobil poškrábat po celém obvodě a poté z místa odejít.

O dva dny později měl mít na pozemní komunikaci před panelovými domy v Ostrově třicetiletý muž spor s osmadvacetiletým mužem. Ve večerních hodinách mělo mezi nimi nejdříve dojít ke slovní rozepři a poté i k vzájemnému fyzickému napadení. Při tomto incidentu měla dvojice u jednoho ze zaparkovaných vozidel poškodit zrcátko a přední nárazník.

Ve druhé polovině června měl osmadvacetiletý muž řídit osobní automobil značky Audi. Poblíž čerpací stanice u Ostrova byl zastaven a kontrolován policejní hlídkou, která při silniční kontrole lustrací zjistila, že muž má platný zákaz řízení všech motorových vozidel.

Policisté z Obvodního oddělení Ostrov sdělili oběma mužům podezření ze spáchání přečinu výtržnictví. Osmadvacetiletému muži bylo navíc sděleno podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Třicetiletému muži policisté ještě sdělili podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci.

V případě prokázání viny hrozí oběma mužům trest odnětí svobody až na dva roky.

nprap. Jakub Kopřiva