Region: Na kontrolních stanovištích bude vypomáhat Vojenská policie

Od soboty 20. 2. 2021 bude policistům na vybraných kontrolních stanovištích při kontrolách dodržování krizového opatření Vlády ČR č. 134 vypomáhat Vojenská policie v počtu 20 příslušníků. Sloužit budou stejně jako naši policisté ve dvanáctihodinových denních a nočních směnách v počtu 10 vojenských policistů na každé směně. Krajské ředitelství policie Karlovarského kraje jim zajistilo ubytování a stravu.

Za posledních 24 hodin od pátku 19. 2. 2021 od 07:00 hodin do soboty 20. 2. 2021 do 07:00 hodin byl zamítnut vstup nebo výstup z okresů Sokolov a Cheb ve 240 případech. Nejčastější důvody zamítnutí, stejně jako v předešlých dnech, byly cesty za turistikou, na nákupy, na návštěvy známých nebo občané neprokázali důvod své cesty.

"Ani za posledních 24 hodin jsme nemuseli řešit v souvislosti s tímto opatřením žádné narušení veřejného pořádku. Během včerejšího dne jsme v místě kontrolních stanovišť ani na hraničních přechodech neměli hlášeny žádné problémy s dopravou a nedocházelo téměř k žádným kolonám. Vozidla byla průběžně plynule odbavována," uvedla mjr. Bc. Kateřina Krejčí.

Dne 20.2.2021 k desáté hodině ranní na území Karlovarského kraje nedocházelo na kontrolních stanovištích téměř k žádným kolonám. Vozidla byla průběžně odbavována. Na hraničních přechodech se SRN taktéž nebyly hlášeny žádné kolony.

Dnes (21.2.)
Za sobotní den a noc až do sedmé hodiny ranní dne 21. 2. 2021, byl odepřen vstup nebo výstup z okresů Cheb a Sokolov celkem ve 428 případech. Stejně jako v předchozích dnech byly nejčastějšími důvody zamítnutí cesty za nákupy, turistikou či návštěvou svých známých.

Celkově byl zamítnut vstup či výstup z těchto okresů za sledované období od pátku dne 12. 2. 2021 v 3 189 případech. Kontroly občané nadále respektují a prozatím nedošlo v souvislosti s tímto opatřením k narušení veřejného pořádku.

V současné době k osmé hodině ranní se na kontrolních stanovištích netvoří téměř žádné kolony a stejná situace je i před hraničními přechody s Německem.

mjr. Bc. Kateřina Krejčí 
por. Bc. Zuzana Týřová