ŘSD postupuje se stavbou obchvatu Mošnova, na místě dejte pozor na dopravní komplikace

Stavba obchvatu Mošnova na silnici I/58 je v plném proudu. V těchto dnech stavebníci dokončují betonáž jedné z kruhových křižovatek.

Jan Rýdl, mluvčí ŘSD: “Právě tato kruhová křižovatka je jedním z nejdůležitějších milníků nebo řekněme jedním z těch 61 samostatných objektů této stavby, která jen pro ilustraci a zajímavost, je přesně 3333 metry dlouhá. Tento mix, který položil poslední kubíky betonu za námi, tak nás vlastně zorientoval s plnou platností v harmonogramu celé této stavby.”

Tomáš Neckář, hlavní stavbyvedoucí: “Je před námi ještě třetí třetina, kterou plánujeme dokončit na konci srpna. V prvním týdnu září budeme spouštět tento důležitý uzel do provozu. Současně probíhají práce i na začátku úseku stavby, kde se buduje křižovatka jižní. Tam se chystáme také dokončit okružní křižovatku a spustit silnici II/464 do provozu.”

Podle posledního sčítání tímto místem denně projede 11 tisíc vozidel, z toho 2000 je těžká kamionová doprava. Řidiči aktuálně jezdí v kyvadlovém režimu se semafory.

Jan Rýdl, mluvčí ŘSD: “Právě v této době, při výstavbě tohoto kruhového objezdu, je to dopravní řešení a režim pro řidiče velmi náročný, protože jak vidíte, tak ta kruhová křižovatka je z části hotová, z části zprovozněná, na části se staví. Zároveň jezdíme a zároveň stavíme a je to velmi problematické pro stavbu i pro řidiče.”

Tomáš Neckář, hlavní stavbyvedoucí: “Na této části okružní křižovatky je to velice komplikované, už projekčně byly práce naplánovány na tři etapy, kdy se různě přesměrovává doprava po dílčích úsecích kruhového objezdu a jsou z toho poměrně velké komplikace, musíme se s tím provozem vyrovnat a přizpůsobit se tomu těžkému provádění.”

Jan Rýdl, mluvčí ŘSD: “Tím, že toto je kruhová křižovatka, která bezprostředně odbavuje i provoz na mezinárodní letiště Leoše Janáčka, tak zároveň je to dopravní uzel, který eminentně zajímá správu letiště a celý ten region, ale mimo jiné i armádu, protože v září tady mají proběhnout tradiční Dny NATO a je třeba, aby armáda byla schopná od začátku září tady navážet techniku. I z tohoto pohledu je velmi důležité, zda stihneme stavbu toho kruháče, či nikoliv.”

Podle harmonogramu má být stavba celého obchvatu hotová v červnu roku 2024.

Zdroj: TZ PROTEXT