ŘSD začíná s opravou hlavního tahu přes Olomouc

Ředitelství silnic a dálnic naplánovalo opravu silnice I/35. Hlavní tah vedoucí přímo přes město ulicemi Pražská, Foerstrova a Albertova uzavře v neděli 24. září.

 Výměna asfaltů hlavní trasy i autobusových zastávek potrvá do první poloviny listopadu za úplné uzavírky. Po olomouckém hlavním tahu projíždí téměř 24 tisíc aut denně.

Délka opravy překonává dva kilometry. „Zákaz vjezdu nahradí obousměrná objízdná trasa viditelně značená po nezpoplatněné části dálnice D35 a Brněnskou ulicí, alternativní průjezd bude také umožněn přes městskou čtvrť Řepčín a obec Křelov-Břuchotín,“ ujišťuje Miroslav Mazal z týmu komunikace Ředitelství silnic a dálnic ČR.

Úplné uzavírky se nevyhnou ani některým křižovatkám

  • od 13. října do 22. října bude uzavřena křižovatka na třídě Míru

  • od 23. října do 29. října bude uzavřena křižovatka na třídě Svornosti

  • od 30. října do 5. listopadu bude uzavřena křižovatka na ulici Hněvotínská.

„Mimo uvedené termíny zůstanou zmíněné křižovatky průjezdné, a to v kolmém směru vůči opravované silnici. Ostatní (menší) křižovatky budou uzavřeny v souladu s postupem prací vůči jednotlivým etapám rekonstrukce prováděné postupně na celém úseku,“ uvedl Miroslav Mazal z ŘSD.

Délka opravy překonává dva kilometry úseku silnice I/35 a celková plocha odstraněných nerovností dosáhne téměř 40 tisíc metrů čtverečných. Za 28 milionů stavební firma zajistí frézování a poté pokládku nového asfaltu pomocí moderních technologií. „Výsledná rovinatost a použití jemnozrnného materiálu zaručí nižší hluk páteřní komunikace,“ objasňuje Miroslav Mazal z týmu komunikace Ředitelství silnic a dálnic ČR.

Další podobné informace od ŘSD ČR najdete také na https://twitter.com/RSD_Olomoucky a www.rsd.cz

Zdroj: TZ Olomouc.eu, Ředitelství silnic a dálnic ČR