Děti ze sociálně slabých rodin budou moci znovu získat obědy zdarma

?Karlovarský kraj usiluje o získání dotace na podporu projektu „Obědy do škol v Karlovarském kraji 2021/2022.“ Do projektu, který zajišťuje stravování dětem ze sociálně slabých rodin, se kraj zapojil v minulosti již několikrát.

„Nosnou myšlenkou tohoto projektu je nejen zajistit kvalitní stravování dětem ze sociálně slabých rodin a vypěstovat v nich zdravé stravovací návyky, ale také prohloubit jejich začlenění mezi vrstevníky a spolužáky. Jedná se o jedinečnou formu podpory, která by se měla týkat 354 vytipovaných dětí. Jejich skutečný počet ale bude záviset na tom, jestli rodiče včas odevzdají zapojeným mateřským a základním školám potřebné potvrzení z úřadu práce,“ uvedl radní pro oblast vzdělávání, školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Jindřich Čermák.

Projekt bude realizován v období od 1. 9. 2021 do 30. 6. 2022 a zapojeno do něj bude 39 mateřských a základních škol z Karlovarského kraje. Podpořeny budou děti ve věku od 3 do 15 let, a to formou úhrady stravného v zařízení školního stravování.

Náklady ve výši téměř 2,2 milionu korun by měly být hrazeny z prostředků Operačního programu potravinové a materiální pomoci a ze státního rozpočtu. Projekt je financován formou ex-ante, což znamená, že Karlovarský kraj získá dotaci na začátku jeho realizace, a nebude proto nutné předfinancování z krajského rozpočtu.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje