Jugoslávský vyšetřovatel promluví o OSN: Příběh z knihovny

Vladimír Dzuro, bývalý vyšetřovatel Mezinárodního trestního tribunálu pro Jugoslávii, bude přednášet o OSN na akci (nejen) o OSN. Přednáška se koná 4. dubna v Krajské vědecké knihovně v Liberci. Dzuro působil také u OSN, kde vedl Úřad pro vnitřní záležitosti OSN.

Vyšetřovatel trestního tribunálu pro Jugoslávii pohovoří v knihovně o OSN. 26. 03. 2024 Bez obalu (nejen) o OSN. Tak se jmenuje přednáška, která se koná 4. dubna od 17 hodin ve velkém sále ve druhém patře Krajské vědecké knihovny v Liberci. Spolu s knihovnou ji pořádá Katedra historie Fakulty přírodovědně-humanitní a pedagogické Technické univerzity v Liberci. 

Hovořit bude Vladimír Dzuro, který působil jako vyšetřovatel u Mezinárodního trestního tribunálu pro bývalou Jugoslávii a objasnil mimo jiné masakr na farmě Ovčara, během něhož došlo k zavraždění více než 260 osob. Po téměř deseti letech práce u tribunálu působil u Organizace spojených národů kde do března 2023 vedl kancelář Úřadu pro vnitřní záležitosti OSN, zabývající se trestnou činnosti jejich zaměstnanců.