Pivovar Proud: Na novince Kisseláč Švestka participoval Ovocňák

Spolupráce s lokálními partnery je jedním z pilířů, na kterých plzeňský experimentální pivovar Proud staví už od svého založení v roce 2020.

Aktuální novinkou je sezónní limitka Kisseláč Švestka ve stylu Berliner Weisse, při jehož výrobě byl použit švestkový základ z české rodinné firmy Ovocňák.

„S českými dodavateli surovin pro naše piva spolupracujeme moc rádi. SOvocňákem jsme se dali poprvé dohromady při výrobě Kisseláče Meruňka, kdy jsme použili jejich meruňkové pyré. A výsledek byl skvělý, stejně jako teď u Kisseláče Švestka. Švestky pocházejí ze sklizně vsadu, který má firma Ovocňák na farmě Beckov,“ říká Michal Škoda, ředitel pivovaru Proud. „Kisseláč Švestka je lehké pivo po všech stránkách. Vůně je svěží s nádechem po švestkách nebo po švestkových povidlech. Po napití je patrná příjemná kyselost, která nezkřiví tvář, ale naopak nechá vyniknout jemný kyselý charakter i sladový základ,“ dodává sládková Proudu Lenka Straková.

Ovocňák – to jsou táta a dva synové Kořínkovi. Myšlenka vyrábět čistý ovocný mošt se zrodila v roce 2011, postupně přibývaly další produkty – pyré, ovocné plátky, sušené ovoce, povidla a nejnověji výrobky zrakytníku, považovaného za českou superpotravinu. „Většinu ovoce pěstujeme ve vlastních sadech, které jsme založili v roce 2013 a na kvalitu surovin tak nejen dohlížíme, ale i si ji sami určujeme. Šizených produktů a služeb je u nás dost, a proto se snažíme přinášet kvalitu. Je to sice těžší cesta, ale my ji považujeme za jedinou správnou!“ zdůrazňuje Tomáš Kořínek mladší.

Kisseláč Švestka, stejně jako další piva zProudu, je možné zakoupit v e-shopu Proudu, ve vybraných pivotékách, ochutnávkových pivnicích a ochutnat je lze čepované i na pivních festivalech po celé České republice.