Příběh jednoho výra se šťastným koncem

Před více jak rokem byla Stanice pro záchranu živočichů SOOS upozorněna Správou CHKO Slavkovským lesem na zraněného výra. A nevypadalo to s ním vůbec dobře.

"Byl dokonce v tak špatném zdravotním stavu, že jsme nevěděli, jestli vůbec přežije a když přežije, nevypadalo to, že by mohl ještě vzlétnout do volné přírody. Ale představte si – povedlo se. A to jen díky skvělé péči naší skvělé záchranné stanice a jejich pracovníků. A já jsem na ně fakt hrdý, protože díky jejich péči jsem mohl být včera u toho, jak tento vzácný živočich dostává druhou šanci na život ve svém přirozeném prostředí. Takže díky za všechno," uvádí na svých facebookových stránkách Jan Kuchař.

"Radost mám vždycky, když se to povede. Například v loňském roce jsme vypouštěli několik čápů, labutí, poštolek, ale i savců. A proto rád podporuji i tuhle stanici, protože její práce má jednoznačný smysl. Zrovna – a je to celkem běh na dlouhou trať – děláme kroky k nové projektové dokumentaci, aby bylo možné postavit novou, moderní, která dokáže pomáhat i dalším vzácným volně žijícím zvířatů. Takovým snem je, aby součástí této nové zachranné stanice byla i odchovna Sovy pálené, kterou bychom rádi pro další generaci zachovali ve volné přírodě. Zvířecí záchranky Zvíře v nouzi můžete podpořit i vy - třeba na adrese - viz zde. Každých pár korun se počítá," uvádí dále.

Zdroj: fb Jak Kuchař
           fb PRO Františkovy Lázně