OSTRAVSKO

Revitalizace parku za KD Radost: Havířov zahájena

V loňském roce na jaře představila havířovská radnice plány na kompletní revitalizaci parku za KD Radost. Projekt, který měl za cíl zlepšit úroveň celkového prostředí parku, zahrnovat nové chodníky, osvětlení a zútulnění prostoru. A nyní má město povolení pro zahájení prací na projektu.

Náměstek primátora Bohuslav Niemiec (KDU-ČSL) prohlásil: „Soutěž probíhala v Praze na ministerstvu financí, protože nám na to poskytuje dotační titul.“ Revitalizace parku je pro veřejnost citlivou záležitostí a přináší i různé názory.

„Je na čase už. Ty chodníky a všechno je zdevastované. Když tady dají zámkovou dlažbu, udělají něco pro děcka, jak plánují hřiště, tak to bude jen lepší,“ říká jeden z obyvatel Havířova. Další se obává o záchranu stromů: „Já to samozřejmě vítám a doufám jen, že všechny stromy nebudou pryč.“

Náměstek primátora Niemiec uklidňuje: „Počátek prací je kácení dřevin, které se v tomto parku nacházejí a z těch 336, které tady jsou, bude vykáceno 76 a dalších 96 bude nasazeno. Opravdu je tady zpracovaný dendrologický posudek, který řeší kácení pouze napadených dřevin. Je to tak, jak jsme to představili a budeme pokračovat podle projektové dokumentace.“

Celý projekt revitalizace parku za KD Radost by měl být podle radnice dokončen v průběhu letošního roku. Obyvatelé Havířova se tak mohou těšit na nově upravený park, který bude příjemným místem pro rekreaci, procházky či hraní pro děti.