Sportmanie Plzeň je v druhé třetině

Sportmanie Plzeň 2020 v pondělí večer ukončila bouřkou a vydatným deštěm svoji první třetinu. Před 19. hodinou prakticky všichni návštěvníci doslova utekli.

Přesto se v prvních třech dnech na 40 stanovištích ve třech oddělených sektorech v amfiteátru a parku za OC Plzeň Plaza denně prostřídaly více než tři tisícovky návštěvníků. Děti do 15 let si odnesly přes 2 000 bronzových medailí, ke kterým mohou v dalších dnech přidat do skládačky medaile stříbrné a zlaté.

Pořadatel – město Plzeň – důsledně dodržuje platná vládní nařízení. U vstupů do jednotlivých sektorů jsou počitadla, která sledují aktuální počet návštěvníků. „Při zahájení jsme museli dokonce asi 200 zájemců nechat čekat, než někteří lidé z areálu odešli a teprve potom jsme je mohli pustit dovnitř,“ uvedl vedoucí Odboru sportu, Smart Cities a podpory podnikání Magistrátu města Plzně Přemysl Švarc.

První třetina Sportmanie Plzeň 2020 nabídla vedle možnosti aktivního sportování také celou řadu vedlejších aktivit a za OC Plzeň Plaza zavítalo množství celebrit. Vedle manželů Kateřiny a Matta Emmonsových se přišli podívat třeba držitelé olympijských medailí házenkář Vladimír Jarý a hokejista Vladimír Bednář nebo bývalý legendární jezdec a mistr světa Formule 1 Mika Häkkinen.

V pondělí převzal záštitu nad Sportmanií Plzeň MO Plzeň 1, v areálu se vystřídala celá rada prvního obvodu v čele se starostkou Helenou Řežábovou. Dnešek bude ve znamení MO Plzeň 2 a zítra má záštitu nad akcí MO Plzeň 4. V pondělí odpoledne se také uskutečnila autogramiáda hokejistů HC Škoda Plzeň, fanouškům se podepisovali Dominik Frodl, Jan Eberle, Vojtěch Budík a Michal Houdek.

Včera večer se v rámci Sportmanie Plzeň 2020 konalo veřejné projednávání a diskuse nad návrhem koncepce sportu v Plzni do roku 2030, o besedu byl mezi plzeňskými sportovními kluby mimořádný zájem. Nejvíce dotazů směřovalo k budoucnosti areálu Lopatárna a jeho možnému odkupu městem Plzní, k jeho strategickému významu pro cyklistiku a podobné sporty. Příspěvky se týkaly také areálu lukostřelby, ragby či amerického fotbalu.

Sportmanie startuje denně cvičením pro každého, ranní rozcvičky začínají v 7.00 a v 8.00 hodin (o víkendu vždy o hodinu později). Ve všední dny v 9.15 hodin je novinkou speciální cvičební lekce pro seniory.

Součástí Sportmanie Plzeň jsou nejen tradiční každodenní společné výběhy v rámci akce Rozběháme Česko se startem vždy v 18 hodin, ale také soutěžní běh na 500 metrů pro děti (do včerejška se dětského běhu zúčastnilo již na 600 dětí) a na 5 km pro dospělé Rozběháme Sportmanii Plzeň s vyhlášením výsledků v neděli 23. srpna na hlavním podiu.

Sportmanie Plzeň 2020 potrvá do neděle 23. srpna; vstup na akci je tradičně zdarma, otevřeno je ve všední dny od 14 do 20 hodin, o víkendech od 10 do 20 hodin.

Podrobnější informace naleznete na sport.plzen.eu.


Štítky: sportmanie