Týden knihoven 2021 na UJEP

Vědecká knihovna Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem se jako každý rok, i letos zapojí do největší společné události českých knihoven probíhající po celé České republice v prvním říjnovém týdnu (4. – 10. 10. 2021).

Na celý týden vyhlásila Vědecká knihovna UJEP „amnestii dlužníků“. Čtenářům, kteří mají vypůjčené knihy s prošlou výpůjční lhůtou a vrátí je v průběhu Týdne knihoven zpět, bude prominut poplatek z prodlení.

Knihovna dále nabízí možnost získání bezplatné roční registrace ve Vědecké knihovně UJEP (v období od 4. října do 10. října 2020) pro všechny nově registrované čtenáře z řad veřejnosti. Každý nově registrovaný čtenář obdrží navíc v rámci registrace drobný dárek.

Hned v pondělí 4. října od 14:00 h se v počítačové studovně VK uskuteční školení s názvem Zpracování rešerše pro kvalifikační práci pod vedením Denisy Vrábĺové. Školení zaujme nejen studenty, které v nejbližší době čeká zpracování bakalářské nebo diplomové práce, ale i ty, kteří musí napsat jakoukoliv seminární práci.

Na úterý 5. října od 15:00 h si knihovna připravila Vernisáž výstavy Grónské mýty a pověsti / Ilustrace Martina Velíška. Výstava je součástí probíhajícího Arktického festivalu a ve volném výběru Vědecké knihovny UJEP bude k vidění až do 15. prosince.

Ve středu 6. října od 10:00 h je v počítačové studovně VK pod vedením Jiřího Maška na programu školení o Elektronických informačních zdrojích (EIZ). Ten samý den budou mít studenti i veřejnost možnost zúčastnit se komentované prohlídky knihovny, a to od 11:00 h a od 14:00 h.

Přednáška Jiřího Maška o tom, jak správně používat citační manažer Citace PRO+ se uskuteční ve čtvrtek 7. října od 11:00 h opět v počítačové studovně VK.

Studenti mohou po celý týden využívat online zkušební přístupy „DRAMA ONLINE“ a „Bloomsbury Cultural History“ a také si vyzkoušet přístup k elektronickým časopisům z produkce MIT Press.

Všechny výše zmiňované akce Vás zavedou do Vědecké knihovny UJEP na adrese Pasteurova 5, 400 96 Ústí nad Labem. Více informací o jednotlivých aktivitách je možné získat na webových stránkách knihovny.

Vstup na všechny akce je volný. 


TZ: UJEP

Fotka od Eli Digital Creative z Pixabay