KARLOVARSKO

Velký úspěch žákovského týmu karlovarské Obchodní akademie

Tříčlenná družstva se utkala ve třech disciplínách. Prvním úkolem byla projektová práce na téma Udržitelné podnikání – návrh start-upu. Zde měli soutěžící během pěti hodin vytvořit podnikatelský záměr pro start-up, který klade důraz na udržitelnost a ekologii. Podnikatelský plán měl zahrnovat popis produktu nebo služby, marketingovou strategii, tržní analýzu, finanční plán, udržitelnost a ekologickou efektivitu a plán růstu.

 Druhou část představoval znalostní test, ve kterém týmy prokazovaly své znalosti z oblastí ekonomika, účetnictví, právo a informační technologie. Závěrečným zadáním bylo vypracování prezentace na téma Máme se v Evropě bát Číny? Zde si tým během 30 minut musel připravit prezentaci, kterou pak během deseti minut představil pětičlenné porotě složené z odborníků z praxe. 

Ve velmi vyrovnaném boji se náš tým ve složení Ivana Krseková, Matěj Kosina a Štěpán Řeřicha umístil na skvělém 3. místě a zanechal tak za sebou i nejlepší týmy z prestižních obchodních akademií z Prahy či Brna. Karlovarskému týmu gratulujeme a děkujeme za perfektní reprezentaci nejen naší školy, ale i celého Karlovarského kraje.

(Autor textu: Mgr. Pavel Bartoš - ředitel školy)

Zdroj: Krajské listy