PRAHA

Vodovodní havárie zasáhla tramvaje: Pražské Strašnice bez spojení

V pátek 9. února došlo k výraznému omezení provozu tramvajové dopravy v Praze 10 - Strašnicích. Tramvaje na linkách 7 a 16 byly nuceny jezdit odklonem, zatímco spoje na linkách 7, 13, 16, 19 a 27 zaznamenaly zpoždění. Důvodem byla havárie vodovodního potrubí, při které vznikla dutina pod tratí. Opravy trvaly téměř osm hodin a provoz byl přerušen mezi zastávkami Vinice a Depo Hostivař.

Incident nastal krátce po 04:00, kdy byla objevena dutina o rozměrech zhruba padesát krát sto centimetrů v Černokostelecké ulici u zastávky Solidarita. „Pod tratí a silnicí opravujeme kanalizační stoku. Zřejmě v důsledku dešťů zde vznikla kaverna,“ uvedl mluvčí Pražských vodovodů a kanalizací (PVK) Tomáš Mrázek. Dodávky pitné vody se situace podle něj nijak nedotkla.

V důsledku havárie byly tramvaje na linkách 7 a 16 nuceny jezdit odklonem. Cestující mezi zastávkami Depo Hostivař a Vinice byli přepravováni náhradní autobusovou linkou X16. Po dobu opravy havárie rovněž došlo k omezení výjezdu souprav z vozovny Ústřední dílny DP, což způsobilo prodloužení intervalů mezi spoji na tramvajových linkách 7, 13, 16, 19 a 27.

Provoz tramvají byl obnoven v poledne, kdy byla dutina pod tratí úspěšně zacílena a kanalizační stoka opravena. Dopravní podnik hlavního města Prahy informoval cestující o situaci na svých webových stránkách a prostřednictvím sociálních médií. Provoz na tramvajových linkách nyní opět funguje v normálním režimu bez dalších omezení.